Martin Saliba begär resning och vill ha en ny rättegång. Foto: SVT

Livstidsdömde Martin Saliba har begärt resning

Uppdaterad
Publicerad

Martin Saliba, dömd för trippelmordet i Uddevalla, har begärt resning.

Martin Saliba och hans bror Mark Saliba dömdes till livstidsfängelse för att ha skjutit ihjäl tre personer i Uddevalla våren 2015. Martin Saliba frikändes först av tingsrätten men hovrätten ändrade domen, men själv menar han att han är oskyldigt dömd.

Nu har Martin Saliba begärt resning och vill ha en ny rättegång, rapporterar P4 Väst.

Trippelmordet i Uddevalla

– Vi har ny bevisning. Hade hovrätten haft kännedom om de sakerna som vi nu påpekar så är sannolikheten stor för att rätten skulle kommit fram till en annan slutsats, säger hans advokat Björn Hurtig till radiokanalen.

Risker dödsstraff

Martin Saliba, som är medborgare i både Sverige och Libanon, flydde till Libanon innan domen kom. Där sitter han nu frihetsberövad.

Sverige har försökt få honom utlämnad, men Libanon vägrade och valde i stället att åtala honom. I februari inleddes rättegången.

– Det pågår nu en process i Libanon mot vår klient där han i princip, i vart fall teoretiskt, riskerar att dömas till döden eller i vart fall till ett långt fängelsestraff, säger Björn Hurtig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet