Äldre man hittades död i soptunna på ett ödetorp i Svenljunga. Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

Misstänkt för mordet i Svenljunga släpps

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för mordet på en äldre man som hittades död vid ett torp i Svenljungatrakten släpptes på fredagen.

– Han har hela tiden förnekat att han varit inblandad i någon brottslig verksamhet, säger hans försvarare Leif Silbersky.

En försvunnen äldre man hittades i somras död vid sitt torp i skogen i Svenljunga. Den misstänkte mannen i 50-årsåldern greps och anhölls i tisdags. Samma dag anhölls en kvinna som misstänkt för häleri och även hon har släppts.

Mannen har i förhör nekat. 

Mordet i Svenljunga

– Ja, han har hela tiden förnekat att han varit inblandad i någon brottslig verksamhet, säger hans försvarare Leif Silbersky till Borås tidning.

LÄS MER: Mordgåtan nystas upp – kan handla om pengar

Hittades i soptunna

I början av juli påträffades kvarlevorna av en äldre man i en soptunna vid ett ödetorp. Åldringen hade inte setts sedan våren 2014 och kan redan då ha bragts om livet. 

Polisen har försökt kartlägga hur 86-åringen levde och hans kontakter. Det ledde till mannen som nu släppts. Mannen är fortfarande misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Svenljunga

Mer i ämnet