Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Han slet ut droppet ur armen och flydde genom ett fönster, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket. Foto: TT / Migrationsverket

Man flydde från Migrationsverkets förvar vid läkarbesök

Uppdaterad
Publicerad

En man som var i Migrationsverkets förvar i Mölndal flydde i samband med ett läkarbesök natten till torsdagen och är på fredagen fortfarande på fri fot.

– Han slet ut droppet ur armen och flydde genom ett fönster, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket.

Natten till torsdag agerade Migrationsverkets personal efter att mannen hade insjuknat.

– De blev tvungna att utföra hjärt-lungräddning på honom och tillkallade ambulans. Väl på plats bedömde ambulanspersonalen också att han var riktigt dålig och de tog med honom till sjukhuset tillsammans med vår personal, säger Jesper Tengroth.

Mannen var i Migrationsverkets förvar efter beslut av Polismyndigheten och skulle utvisas från Sverige.

Tappade bort honom

Väl på Mölndals sjukhus ska mannen ha försetts med dropp, men kort senare flydde han ut genom ett fönster. Migrationsverkets personal sprang efter mannen men tappade bort honom.

– Vi kontaktade polisen så det är ett polisärende nu, men han är fortfarande inte tillbaka i vårt förvar, säger Jesper Tengroth sent på torsdagskvällen, nästan ett dygn senare.

Efterlyst av polisen

Huruvida mannen utgör en säkerhetsrisk eller inte kan Migrationsverket inte uttala sig om i nuläget. Mannen är efterlyst av polisen och fortfarande på fri fot.

– Vi inledde en ganska omfattande insats för att få tag i honom men han är inte återfunnen. Jag ser att han förekommer hos oss en del. Han är kriminellt belastad, men han misstänks inte för något brott nu i samband med rymningen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.