• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Foto: SVT

Miljonavtal synas på nytt

Publicerad

Nu ska förvaltningen Intraservice utreda om några formella fel har begåtts när en av Göteborgs högsta IT-chefer, Max Sandberg, både var anställd och konsult samtidigt.

Det var före jul som SVT kunde avslöja att Sandberg skrivit under avtal som gav samma konsultmäklare som han anställts genom fortsatta uppdrag värda 2,3 miljoner kronor.

Tillförordnade förvaltningchefen Håkan Sundkvist säger till SVT att man nu ska undersöka om några formella fel har begåtts.

– Vi kommer att titta på de här avtalen och se så att allt har gått rätt till. Vi vill se vad det är man har missat och vad man eventuellt skulle kunna ha gjort bättre, säger han.

På Intraservice intranät skriver Sundkvist:

”Vi kan inte se att det funnits några oegentligheter, men ska gå igenom upplägget för att se vad vi borde varit tydligare med eller gjort annorlunda. Vi ska också säkerställa att nämndens presidie blir helt insatta i vad som hänt”

Sedan tidigare pågår en rad utredningar på Intraservice om bland annat utlandsresor och relationer med leverantörer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet