Foto: Stefan Johansson

Mordmisstänkte pappan överklagar häktningen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen häktades misstänkt för morden på sina tre barn och deras mamma. Nu överklagar han häktningen, enligt Aftonbladet.

Den man i 50-årsåldern som misstänks ha mördat sina tre barn och deras mamma överklagar häktningen, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen skriver hans advokat, Poly Jensell, i överklagan att mannen befann sig två till tre mil från brottsplatsen vid tiden för gärningen. Enligt advokaten ska detta också ha bekräftats av vittnen i polisförhör.

– Han har varit på sin arbetsplats. Det har han sagt. Sedan blev han uppringd och man bad honom att snabbt ta sig hem, säger Poly Jensell till Aftonbladet.

Barnfamilj död i Gårdsten

LÄS MER: Man häktas misstänkt för mord på kvinna och tre barn – nekar till brott

I samband med att mannen häktades i lördags höjde åklagaren, Helena Treiberg Claeson, misstankegraden från ”skäligen misstänkt”, till den starkare graden ”på sannolika skäl misstänkt”.

– Utredningen gav det men jag kan inte gå in på ytterligare detaljer, sa hon då.

Hittades efter brandlarm

Det var på torsdagsmorgonen som en kvinna och ett barn hittades döda i Gårdsten, i Angered i Göteborg. Ytterligare två barn var svårt skadade och avled. Offren hittades efter att räddningstjänst och ambulans larmats till adressen på grund av en brand.

Polisen har hela tiden arbetat efter hypotesen att de blivit bragda om livet då de haft skador på kroppen som man ansett inte vara brandrelaterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet