Människokropp hittad vid ödetorp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av området kring ett torp i Ringstena, Svenljunga, för att genomföra en teknisk undersökning. Detta efter att ett antal personer, i samband med att torpet skulle städas, hittat en död människokropp.

– Det var ett ödetorp, ägaren av torpet var anmäld försvunnen sedan en längre tid tillbaka. Så de kom för att göra en uppstädning helt enkelt och så gör de det här makabra fyndet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Försvinnande kopplat till platsen

Polisen larmades till platsen under tisdagseftermiddagen och kunde då bekräfta att det handlade om en avliden person. Det rör sig om en kropp som har legat där en längre tid. Något som försvårar polisens arbetet med identifiering.

Mordet i Svenljunga

– Det finns ett försvinnande kopplat till både platsen och torpet, en teoretisk möjlighet. Men i det här fallet är det känsligt och av respekt för anhöriga vill vi inte gå in på det för mycket i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Teknisk undersökning i natt

Området kring torpet är avspärrat och polisens tekniker finns på platsen för fortsatta undersökninger.

Rubriceringen är i nuläget mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Svenljunga

Mer i ämnet