Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vem tar över efter ”Soffan”? Här är kravlistan! Foto: TT/SVT

Nu startar jakten på Hermanssons ersättare

Uppdaterad
Publicerad

Inkluderande, kommunikativ och väl förankrad i partidistriktet. Det är några av de krav som ställs på nästa S-gruppledare i kommunstyrelsen i Göteborg.

Så snart omröstningen var avklarad och det stod klart att kongressen bestämt att Ann-Sofie Hermansson får lämna sina uppdrag började arbetet med att hitta hennes ersättare.

– Jag tror att det viktigaste är att vi arbetar med vad det är för ledarskap vi verkligen behöver, säger Rikard Ledin, ledamot i distriktsstyrelsen. Och att vi är tydligare med det i processen framåt den här gången.

Tillförordnad gruppledare kliver in

Nu kliver en tf gruppledare in, förmodligen Marina Johansson i egenskap av den som suttit längst i kommunstyrelsen. Hon har dock varit tydlig med att hon inte är intresserad av att ta över uppdraget permanent.

Klart om en månad?

Valkommitténs arbete har ingen egentlig bortre tidsgräns. Men det vore så klart önskvärt att ha ett namn på plats till distriktets ordinarie kongress den 6 april.

– Vi vill ha en inkluderande ledare, säger Claudia Pedrini, ledamot i distriktsstyrelsen. Någon som är kommunikativ. Och sedan måste personen vara väl förankrad i partidistriket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet