Arkivbild. Foto: TT

Öppettiderna förlängs i Tanum

Publicerad

Nu kommer invånarna kunna söka vård fram till midnatt på jourmottagningen.

Efter många turer om öppettiderna för Närhälsan i Tanum har beslut nu fattats om att jourmottagningen ska ha öppet till 24:00 alla dagar.

Beslutet fattades vid tisdagens sammanträde med hälso- och sjukvårdstyrelsen i Västra Götalandsregionen, och har föranletts av hätska diskussioner om öppettiderna, som de boende i området ansett vara otillräckliga.

Tanum

Från mitten av augusti

– Det har varit en lång process där vi prövat flera olika lösningar, men jag tror att denna lösning tillsammans med Närhälsan är det som bäst tillgodoser behovet av primärvård utanför vårdcentralernas ordinarie öppettider för invånarna i området, säger Tony Johansson (MP), förste vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Idag stänger mottagningen klockan 22:00 på vardagar och klockan 17:00 på helger, men från och med mitten av augusti kommer alltså invånarna i området att kunna söka vård i Tanum fram till midnatt måndag till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tanum

Mer i ämnet