Bilar som brändes natten mellan söndag och måndag i Trollhättan. Bilar brändes även på måndagskvällen i Kronogården i Trollhättan. Foto: Daniel Carlsson

Polisen har identifierat misstänkt person efter bränder i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Trollhättan har identifierat en misstänkt person efter den rad av våldsamma händelser som ägde rum i Trollhättan under måndagskvällen.

Flera personer tros ligga bakom en rad våldsamma händelser som ägde rum vid Kronogården i Trollhättan under måndagskvällen. Det slängdes bangers i närheten av människor, det krossades rutor på busskurer och sex bilar sattes i brand.

Gemensamt rubricerar polisen händelserna som våldsamt upplopp.

Bilbränder i Västsverige

Misstänkt person

Under fredagen meddelar polisen att man har identifierat en person som man misstänker har varit delaktig i händelserna.

– Informationsarbete och utredning har lett fram till att vi har en person misstänkt för våldsamt upplopp. Nu väntar vi beslut från åklagare för att se hur vi ska skrida vidare i ärendet, säger Fredrik Brax, förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan.

Hederligt polisarbete

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern, enligt polisen.

Vad är det för bevis som lett fram till misstankarna?

– Det vill jag inte gå in på eftersom personen i fråga inte är hörd. Men det handlar om vanligt hederligt polisutredningsarbete.

Vad består sådant arbete i?

Inhämtning av information i form av filmer, iakttagelser på platsen och förhör, säger Fredrik Brax.

Det våldsamma upploppet ska också bestå i stenkastning mot en polisbuss och förstörelse av fönsterrutor på en närliggande skola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet