Även under natten till måndagen brann det bilar i Trollhättan. Foto: Daniel Carlsson

Trollhättan drabbat för andra natten i rad

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende på Kronogården blev skrämda av smällar i Trollhättan under måndagskvällen. Och det är inte första gången med oroligheter i området.

– Jag hörde smällar, men jag vågade inte gå ut och kolla vad som hände. Det är mycket droger och bråk i området, berättar Kai Huang för SVT Nyheter Väst.

Enligt Jimmy Sundkvist som bor och arbetar i området och som var ute och körde bil under måndagskvällen ligger en bil nedknuffad i diket och två bilar är helt utbrända.

– Jag har hört att det ska vara åtta bilar som är förstörda. Vad ska man säga? Samhället har spårat ur helt, säger han till SVT Nyheter Väst.

Inte första gången

Daniel Carlsson bor en bit ifrån Lantmannavägen där oroligheterna ägde rum under natten till tisdagen. Han berättar att det är andra kvällen i rad som det brinner bilar där. I förrgår var han ute och tog en bild. 

– Tyvärr är detta lite av vardagen i Sveriges mest segregerade stadsdel. Bilar brinner ett par tre gånger per år och ynglingar driver runt, säger han till SVT Nyheter Väst.

Politiker besöker Trollhättan

I eftermiddag kommer moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé att besöka Kronogården i Trollhättan. Han vill informera sig om läget och kommer med förslag på åtgärder. 

Trollhättans kommunalråd Paul Åkerlund (S) har under morgonen besökt Kronogården och pratat med de som jobbar där.

Trollhättan fick i juni, som en av 32 svenska kommuner, 9,1 miljoner av regeringen för satsningar på social hållbarhet och för att öka jämlikheten i staden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet