En person greps i Turkiet efter måndagens bilbränder i Göteborg. Foto: Privat

En misstänkt för bilbränderna gripen av turkisk polis

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring, som i går anhölls i sin frånvaro misstänkt för bilbränderna i Västra Frölunda, har gripits av turkisk polis idag.- Det här visar att en efterlysning fungerar och att olika länder gör sina kontroller. Att samarbetet fungerar ser vi gång på gång, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Enligt honom kommer det att begäras en utlämning av den nu gripne mannen som är hemmahörande i Frölunda, men det är ännu oklart när han kommer att flygas till Sverige,

– Av tidigare erfarenhet så vet vi att det kan ta lite tid innan de diplomatiska vägarna gått hela vägen så att säga, säger Christer Fuxborg.

Analyserar filmer

Hur ser ert arbete ut nu för att kunna gripa de som misstänks för bilbränderna?

– Just nu pågår bland annat analyser av de filmer som vi fått in.

Men hur kan ni se vilka de är när de är maskerade?

– Det är inte bara de här filmerna vi tittar på utan även andra från övervakningskameror som finns i bland annat Frölunda.

Sedan tidigare har ytterligare två personer, 19 och 20 år gamla, anhållits misstänkta för delaktighet i bränderna i Västra Frölunda.

Polisen har nu en ökad närvaro i de drabbade områdena och enligt Christer Fuxborg så är det också fler som bor i området som är ute för att visa att de tar ansvar för sitt område.

Den gripne mannen är misstänkt för grov mordbrand.

I en tidigare version skrev SVT att de anhållna var 16 och 21 år, vilket var felaktiga uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.