Helene Odenljung (L) och Karin Pleijel (MP) är kritiska till hur tjänstemännen i Angered agerat. Foto: Pressbild

Politiker om uteblivna bidrag: ”Förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Det verkar råda politisk enighet om att beslutet var fel när tjänstemännen tackade nej till bidrag för skolor i utsatta områden.

– Har man sökt om pengar får man löpa linan ut, säger Karin Pleijel (MP) ordförande i Utbildningsnämnden i Göteborg.

Områdescheferna i stadsdelen Angered tackade nej till bidrag från regeringen som skulle delas ut till extra skickliga rektorer i utsatta områden. Tjänstemännen ansåg att om inte alla rektorer de sökte för får bidrag, så får ingen.

– Jag blir faktiskt trött och irriterad över att det finns inställningen att inte premiera de som är extra skickliga utan att man hellre avstår. Jag är faktiskt förbannad över att man har gjort så här i Angered och jag hoppas att de omprövar det här beslutet, säger oppositionsrådet Helene Odenjung (L).

Rektorslöner i Angered

Eniga politiker

I den här frågan är oppositionen enig med de styrande i Göteborgs kommun.

– Rektorer i utsatta områden borde vara den allra viktigaste resursen när det handlar om att få eleverna att lyckas med sina studier, säger Karin Pleijel (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rektorslöner i Angered

Mer i ämnet