• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör regiontoppens förvåning: ”Extra spännande”. Foto: Per-Olof Stjärnered/SVT

Regionen positiv till Lidköpings unika förslag att driva akutsjukhuset gemensamt

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget från Lidköping att gå in och sköta driften av akutsjukhuset tillsammans med regionen får försiktigt positiva kommentarer.

– Om Lidköpings politik i enighet vill ta på sig att bedriva akutsjukvård i Lidköping, så självklart sätter vi oss gärna ner med dem och diskuterar om det, säger Helén Eliasson (S), regionsstyrelsens ordförande.

Lidköpings kommunstyrelse menar att om regionen och kommunen slår ihop sina sjukvårdspengar för hälso- och sjukvård i Lidköping så sparas både pengar och tjänsterna blir mer attraktiva. Något som kan lösa personalbristen.

– Det blir en bättre arbetsmiljö med utvecklingsmöjligheter för personal, menar Pär Johnson (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sparkraven på Skaraborgs sjukhus

Mer i ämnet