Eva Loström på Lövgärdesskolan har fått nog av våldet och ordnar en digital manifestation under dagen. Foto: SVT

Rektorn slår tillbaka mot de kriminella i området: ”Vi tar hand om era barn”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det rapporterats om vägspärrar i bostadsområden i nordöstra Göteborg. Det skapar en del oro bland boende och elever på skolorna. Rektorn på skolan hoppas få lugn och ro i stadsdelen så eleverna kan fokusera på skolarbetet. Och under tisdagen hölls en manifestation mot våldet i Lövgärdet.

– Det är vi som tar hand om era barn, vi tar hand om framtiden, säger rektor Marika Andersson på Lövgärdesskolan.

Hon önskar att barnen ska få lugn och ro att fokusera på skolan och på sin framtid. Samtidigt menar hon att skolan är en viktig del i att stoppa rekryteringen till kriminella kretsar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

– Om vi får en bra skola och en bra omgivning runt våra barn och unga, då stoppas nyrekryteringen, säger Marika Andersson.

Manifestation på tisdagen

Under tisdagen hölls en manifestation för att stå upp mot våldet i området. Det är personal som ordnar manifestation, som främst ska ske digitalt.

– Det räcker nu. Vi är så många som vill göra bra saker, och jag känner att kan vi få jobba nu i lugn och ro, säger Eva Loström, som är processledare på skolan och som fått ta emot samtal från oroliga boende i Lövgärdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet