Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
300 miljoner – så mycket ska Skaraborgs sjukhus spara. Idag på eftermiddagen fattar ledningen på sjukhuset beslut om en rad åtgärder för att möta kraven. Foto: SVT

Så ska Skaraborgs sjukhus spara – väntas stänga akuten i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

300 miljoner – så mycket ska Skaraborgs sjukhus spara. Idag fattar ledningen på sjukhuset beslut om en rad åtgärder för att möta kraven. Se i videon hur det ska gå till.

Protesterna har varit stora, så sent som i söndags samlades 10 000 personer för att demonstrera mot nedläggningen av akuten i Lidköping. Under tisdag eftermiddag kommer det visa sig om protesterna varit till någon nytta. Då kommer sjukhusledningen med styrelseordförande Anna-Karin Skatt (S) i spetsen att besluta om vilka åtgärder som ska tas.

– Vi har en ny akutmottagning i Skövde som nu tas i drift och här handlar det nu om att vi ska täcka hela Skaraborg, säger Anna-Karin Skatt (S).

Ny toppmodern akut

Skövde blir alltså troligen den ort Skaraborgarna kommer få åka till om de behöver akut sjukvård. Där invigdes så sent som för två veckor sedan en ny – toppmodern – akutmottagning. En satsning som kostat 2.5 miljarder.

– Vi har ett av Sveriges modernaste akutblock här nu och det är för att kunna säkra vården långsiktigt, säger styrelseordförande Anna-Karin Skatt (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.