Hör i klippet Sara-Linnéa Östervall  förklara beslutet och berätta om varför du skall äta parkslide. Foto: SVT

Sålde parkslide som mat – ilska i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

En grönsaksförsäljare i Göteborg sålde den aggressiva växten parkslide som mat. Det ovanliga draget väckte starka känslor i sociala medier.

Det var i maj i år som grönsaksodlarna på Rehnströmska trädgården i Göteborg okommenterat skrev att de denna månaden sålde parkslide för att laga mat med. De hade inte kunnat föreställa sig att reaktionerna skulle bli så kraftiga som de blev.

– En del blev glada och nyfikna, många blev oroliga men många blev också arga, säger Sara-Linnéa Östervall, vd på Rehnströmska Trädgården.

Mardrömsväxten parkslide

Ilska i sociala medier

Eftersom parkslide är en invasiv och mycket aggressiv art som till och med kan ta sig genom asfalt och in i hus så tyckte flera personer i sociala medier att det var oansvarigt att överhuvudtaget hantera växten. Sara-Linnéa Östervall menar dock att de varit väldigt tydliga mot sina kunder om hur den bör hanteras.

Hör i klippet Sara-Linnéa Östervall  förklara beslutet och berätta om varför du skall äta parkslide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mardrömsväxten parkslide

Mer i ämnet