Strömstadspartiet lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

De drog in som en tornado i Strömstads kommunpolitik vid valet 2006 och blev största parti. Sen dess har Strömstadspartiet suttit i regeringsställning i kommunen, men nu läggs partiet ner.

Under de två mandatperioder som partiet har suttit vid makten har man först fått arbeta tillsammans med socialdemokraterna och vänsterpartiet, och sedan från 2010 tillsammans med socialdemokraterna och moderaterna.

För ett år sen gjorde ordföranden Sven Moosberg klart att han inte tänkte leda en valrörelse till men ingen har velat ta över.

Val 2014: Västsverige

– Var sak har sin tid. Jag blir 68 år i mars och jag hade hoppats att det skulle komma in någon annan så att vi hade kunnat driva vår politik vidare, säger Sven Moosberg.

Har ni inte sett till så att det blir återväxt i partiet?

– Nej, det är ett bekymmer som alla partier arbetar med. Det handlar om att någon ska vilja kliva fram och axla ansvaret och det var ingen kö till den kandidaturen, säger Sven Moosberg.

Vart Strömstadspartiets väljare nu tar vägen får vi veta på valnatten i höst. Moosberg själv tänker dock fortsätta vara politiskt engagerad och han har också bestämt i vilket parti det blir.

– Jag har som sagt var svårt att vara det ena eller andra, jag har alltid varit i mitten i stort sett. Men jag måste välja och då tänker jag gå till Moderaterna, säger Sven Moosberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet