Efter skandalerna inom Intraservice erfar nu SVT att stadsrevisionen vill öppna för skadestånd. Foto: SVT

SVT erfar: Stadsrevisionen vill öppna för skadestånd för politiker

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna som suttit i den kritiserade nämnden för Intraservice bör inte beviljas ansvarsfrihet. Det uppger Stadsrevisionen enligt Monika Beiring (M), vice ordförande i nämnden för Intraservice.

Enligt Monika Beiring har delar av nämnden för Intraservice fått förhandsinformation från Stadsrevisionen om beskedet som blir offentligt imorgon.

– Jag vet att de riktar skarp kritik mot nämnden som helhet, och jag vet att de kommer avstyrka ansvarsfrihet för nämnden för Intraservice.

Enligt Beiring är det alla ledamöter som suttit i nämnden för Intraservice som får kritik, inklusive de som lämnat nämnden sedan i höstas.

”Kommer pressmeddelande imorgon”

Lars Bergsten är ordförande i Stadsrevisionen, men han ville på tisdagskvällen inte bekräfta det hela för SVT Nyheter Väst.

– Det kommer ett pressmeddelande imorgon. Jag vill fram till dess inte kommentera den här frågan, säger han till SVT.

Det är kommunfullmäktige som beslutar om ansvarsfrihet, men ofta följer man revisorernas rekommendationer.

– Jag skulle bli mycket förvånad om kommunfullmäktige skulle göra något annat än att gå på Stadsrevisionens linje, säger Monika Beiring.

Om kommunfullmäktige beslutar enligt revisorernas förslag så innebär det också att man öppnar för att kräva skadestånd från de politiker som inte får ansvarsfrihet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet