En pojke skadades allvarligt när han föll ur en karusell på Skara Sommarland den 15 juli Foto: TT

Tillståndet stabilt för 10-åring som föll ur karusell

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet är stabilt för den 10-årige pojke som föll ur en åkattraktion på Skara sommarland i torsdags kväll. Nu väntar resultatet från en intern utredning av nöjesparken innan beslut tas ifall attraktionen blir kvar eller inte.

Pojken och hans pappa åkte attraktionen Rodeo tillsammans när olyckan inträffade i torsdags kväll. När pojken fallit ur åkvagnen hamnade han under en av de roterande diskarna och skadade ben, armbåge samt ansikte.

Pojken fördes till Skaraborgs sjukhus som konstaterade att han var svårt skadad. Under fredagen överfördes han till sjukhus i sin hemkommun där han opererades akut.

Under tisdagen meddelade sjukhuset till TT att pojkens tillstånd är stabilt.

Oklart hur olyckan kunde ske

Det är fortfarande oklart hur olyckan kunde inträffa. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har gjort en teknisk undersökning av olycksplatsen.

Förra veckan träffade SVT Nyheter Väst Ariana Sofraci har rest upp till Skara från Malmö med sina tre barn. De blev vittnen till händelsen.

– Det var många som var skärrade, många föräldrar som höll om sina barn, berättade hon då.

Attraktionen kan stänga för gott

Skara sommarland gör en egen utredning parallellt med polisen. Attraktionen Rodeo är stängd tills vidare.

– Om vi ska ha kvar den, kommer vi att behöva bygga om den, säger vd Janne Nilsson. 

Det här är inte första gången det inträffar en olycka med attraktionen Rodeo. För två år sedan skadades en åttaårig pojke i samma karusell. 

– Då hade vi haft ett handhavandefel från vår attraktionsvärd och vi modifierade attraktionen efter det. Vi har jättehögt säkerhetsfokus, det är det viktigaste för oss, säger Janne Nilsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vd:n om olyckan på Skara sommarland Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer