Riksväg 40 stängs av för platsundersökning

Publicerad

Riksväg 40 kommer att stängas av för trafik under en kort stund på måndagseftermiddagen. Anledningen är att trafikpolisen vill göra en platsundersökning efter helgens dödsolycka.

I den svåra olyckan i helgen på riksväg 40, vid Bårhultsmotet i höjd med Landvetter, omkom två vuxna personer. En kvinna i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern. I samma bil satt ett barn i tioårsåldern, som överlevde olyckan.

Nu har trafikpolisen tagit över utredningen och en av de första åtgärderna blir att under en kort stund på måndageftermiddagen stänga av riksväg 40 vid olycksplatsen. Avstängningen kommer ske i båda riktningarna någon gång mellan klockan 13 och 15.

– Vi måste göra en ordentlig undersökning på plats, försöka dokumentera och skapa oss en uppfattning om vad som hänt, säger Andreas Gabrielsson, utredare vid trafikpolisen i Göteborg.

Ingen delgiven brottsmisstanke

Vid olyckan ska lastbilen, som körde i riktning mot Borås, av okänd anledning kört genom mitträcket och därefter krockat med de mötande personbilarna. En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts.

– Det gör man för att kunna använda sig av tvångshandling och lägga fordon i beslag. Det är viktigt att poängtera att ingen person är delgiven brottsmisstanke, säger Andreas Gabrielsson.

Enligt utredaren är det ännu alldeles för tidigt att dra några slutsatser kring vad som orsakade olyckan. Samtliga fordon ska nu genomgå en teknisk undersökning, dessutom kommer flera vittnen att höras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer