Polisen letar fortfarande efter den försvunna 36-åringen Foto: TT/arkiv.

Två personer misstänks för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna 36-åringen från Göteborg befaras mördad, men har trots intensivt sökande inte hittats. Fem personer sitter häktade misstänkta för inblandning i dådet, varav två misstänkta för mord.

I drygt en månad har en 36-årig man från Göteborg varit saknad. Polisen misstänker att han blivit mördad, men ännu har ingen kropp hittats.

– Från början har vi koncentrerat oss på området runt Hogstorp, men det är utökat. Vi letar från Uddevallabron och norrut men för det stänger vi inga dörrar eller utesluter platser söder om Uddevalla, säger Sten-Rune Timmersjön, chef för grova brott i Fyrbodal.

Yxmordet i Uddevalla

Söker efter en grusplan

36-åringen misstänks först misshandlats i Göteborg därefter ska mordet skett utomhus, norr om Uddevalla.

Är det information som de misstänkta själva berättat?

– Det är saker som framkommit i utredningen, det är det jag kan säga.

Polisen letar nu efter en grusplan ungefär en timmes bilresa från Angered i närheten av E6:an. Platsen ska vara en av flera brottsplatser. Polisen har vädjat om hjälp från allmänheten och har fått in ett 50-tal tips.

– Det är högsta prioritet att hitta honom och vi behöver all hjälp vi kan få. Vi har även varit i kontakt med lokala jaktlag som kommer ha extra uppsikt när de är ute, säger Timmersjö.

Tre personer misstänkta för mord

Totalt fem personer sitter häktade misstänkta för grov misshandel, mord och skyddande av brottsling, men sent på torsdagen lämnade åklagare in en häktningsframställan för att ändra rubriceringen för två av de häktade.

Två män som tidigare varit misstänkta för grovt skyddande av brottsling är misstänks istället på sannolika skäl misstänkta för mord.

Vad beror ändring av rubriceringen på?

– Det är inget jag kommer att kommentera eller gå ut med, säger Sten-Rune Timmersjö.

Häktningsförhandlingen hölls på fredagen men Uddevalla tingsrätt beslutade att enbart en av de två männen ska häktas för mord, enligt TT.

Två personer är nu misstänkta för mord på den försvunne 36-åringen, en misstänks för grov misshandel och två misstänks för grovt skyddande av brottsling. Samtliga fem personer är fortsatt häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Uddevalla

Mer i ämnet