Peter Grönberg, vd för Göteborg & Co, är bekymdrad över vad coronapandemin fått för konsekvenser på besöksnäringen Foto: SVT Nyheter

Flera stora evenemang ställs in – så påverkas Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Stora evenemang som ställs in i Göteborg är bland andra Gothia Cup, Way Out West och Håkan Hellström på Ullevi. Något som får stora ekonomiska följder.

– Vi har en besöksnäring som omsätter 47 miljarder kronor och vi ser i stort sett att 90 procent av den omsättningen är borta. Vi är en evenemangsstad och det har varit en av de stora anledningarna att besöka Göteborg, Peter Grönberg till SVT Nyheter Väst.

Coronaviruset i Västsverige

Hotelldirektören Jessica Vialleton har arbetat i 27 år på Hotell Eggers, hon berättar att inget kan jämföras med den kris som corona fört med sig. En pandemi som har satt djupa spår.

– Juli ser tuff ut just nu. Juli förra året var den bäst belagda månaden, då en 92 procent beläggning. Nu hoppas vi på att få 50 procent i beläggning, det skulle göra oss glada, säger Jessica Vialleton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet