Vittnen såg mannen hugga ner sin hustru. Foto: Läsarbild

Ulf blev vittne till knivdådet i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna attackerades på fredagen av en knivman utanför kommunhuset i Tidaholm. Ulf var på väg att börja jobba när han fick se den misstänkta gärningsmannen överfalla kvinnan.

– Det var ingen morakniv eller så. Det såg nästan ut som en vanlig kniv som man äter med, säger han.

Det började som en vanlig arbetsdag för Ulf. Tillsammans med en kollega var han ute och körde för att börja jobba. Plötsligt ser han en kvinna som ligger utslagen utanför kommunhuset i Tidaholm.

Knivdåd i Tidaholm

– Hon låg vid en korsning och vi trodde först att hon blivit påkörd, Men sedan ser vi att en man som går fram och tillbaka, säger han.

Viftade med kniven

Ulf och hans kollega misstänkte att det rörde sig om hustrumisshandel och stannade därför bilen för att hoppa ut och stoppa mannen.

– Men då såg vi att när andra försökte närma sig honom, så viftade han med en kniv.

Plötsligt börjar kvinnan, som legat still, röra sig lite.

– Det lät som om hon sa något. Då satte sig mannen på huk över henne och började hugga henne. Jag tror det var tre hugg.

Hur tänkte du när du såg det?

– Det var overkligt. Det är sånt man läser om men aldrig upplever. Sedan var det också frustrerande att det var så mycket folk men att ingen gjorde något.

”Vågade inte”

Runt mannen och kvinnan var det runt tio personer, vissa skrek på mannen och vissa försökte närma sig. Men varje gång viftade mannen återigen med kniven, detta samtidigt som han pratade i telefon.

– Det var inte en liten kille och när vi fick se kniven vågade vi inte gå fram.

I femton minuter kunde alla runt omkring bara se på. Flera hade ringt polisen som kallades in från Skövde, en resa som tar cirka en halvtimma. Väl på plats kunde polisen brotta ner gärningsmannen och kvinnan fördes till sjukhus.

– Det var väldigt uppskakande och otäckt efteråt, säger Ulf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Tidaholm

Mer i ämnet