Lars Holmquist är boende i området och berättar att han blev utburen av två brandmän efter explosionen. Foto: SVT

Vittnet: Tog det viktigaste och sprang

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de boende i lägenhetshuset där explosionen skedde har i nuläget samlats i Saronkyrkan medan hyreshuset utryms. Där träffade SVT Väst vittnen som berättar om sina upplevelser.

Ing-Marie Möller var en av de boende som behövde utrymmas efter att en explosion inträffat på övre Husargatan i centrala Göteborg. Hon och flera andra befinner sig nu vid Saronkyrkan i området, som lånat ut sina lokaler till de drabbade.

– Det enda jag hann tänka var om jag skulle ta med mig nåt. Det blev mobil, bankkort och ID-kort, säger Ing-Marie Möller som också lyckades ta med sig sin hund.

Explosion i Annedal i Göteborg

Omfattande rökskador

Ing-Marie Möller vet ännu inte när hon och hunden får komma tillbaka till sin lägenhet som nu drabbats av omfattande rökskador.

Vad tänker du om att det sker någonting sådant här?

– Det är otäckt, det ska inte hända i ens eget kvarter.

Även Lars Holmquist bor i området. Han berättar att brandmännen skrek i trappuppgången att de var tvungen att ta sig ut.

– Brandmännen, två stycken bar ner mig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet