Hör Northvolts anställda om den långa cykelturen. Foto: SVT

270 fabriksanställda cyklar genom Västerbotten till nya batterifabriken

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 270 av Northvolts nu cirka 400 anställda som på olika sätt jobbar för den framtida batterifabriken i Skellefteå är ute på cykel- och tågturné genom landet. Idag fick anställda från hela världen möta Västerbotten och imorgon får Skellefteåborna chansen att möta dem.

På elcyklar tog sig de anställda mellan Stockholm och Uppsala innan de klev på nattåget till Umeå. Väl framme i länet välkomnades de av landshövdingen Magdalena Andersson.

– Många av våra anställda har ju aldrig varit här så det blev deras första möte med Västerbotten, säger företagets informationsansvarige Jesper Wigardt.

Batterifabriken Northvolt

”Svetsar oss samman”

Sedan bar det vidare mot teambuilding i Burträsk och imorgon cyklar de vidare till Skellefteå. Då väntar ett öppet arrangemang där allmänheten får möjlighet att ställa alla frågor de har om batterifabriken.

Frågan är väl bara hur utmattade kickoffdeltagarna är när de väl kommer fram.

– Ja det är en tuff cykling men det är bara att bita ihop. Det här svetsar oss samman som team och det är bra eftersom vi ska jobba hårt ihop tillsammans de närmaste åren, konstaterar Jesper Wigardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet