Foto: SVT

27 idrotter under SM-veckan – men ingen e-sport

Uppdaterad
Publicerad

Den 20 mars invigs SM-veckan i Skellefteå som ska kora svenska mästare i 27 olika sporter. Men den snabbast växande sporten av alla är inte med.

Joakim Linder är medlem i den ideella föreningen Nordskens vänner, som varje år arrangerar en spelfestival i Skellefteå.

– Vi fick förfrågan av kommunen att anordna SM i e-sport, men tackade nej. Om tävlingen ska kallas SM krävs att de bästa är med, och då kostar det stora summor i prispengar, säger Johan Linder.

Vill hamna under Riksidrottsförbundet

E-sport är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler. Intresset växer världen över, även som publiksport. I Sverige ligger e-sport ligger inne med en ansökan om att få bli medlem i Riksidrottsförbundet.

Johan Linder tror att e-sportarna kommer med och att de en vacker dag blir en naturlig del av en SM-vecka. Men inte den i Skellefteå i mars 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan Skellefteå

Mer i ämnet