Jenny Lindbergs hund Smulan dog kort efter hundattacken. Foto: Privat

Ägaren till hunden som dödade Smulan har gett sig tillkänna

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till den stora vita hunden som attackerade och dödade den lilla hunden Smulan har nu kontaktat matten Jenny Lindberg.

Det var i söndags som Jenny Lindberg var ute och gick med barnvagn och sin hund Smulan. En annan hund gick till anfall och bet Smulan så allvarligt att hon senare dog av skadorna.

Jenny Lindberg ska nu träffa den unga kvinnan som inte orkade hålla i kopplet när hunden attackerade Smulan. De ska träffas för att prata om händelsen och ägaren ska också stå för veterinärkostnaderna.

– Det känns superskönt att de har hört av sig. Även om vi inte kan få tillbaka vår hund så känns det bra att få prata. Hon var helt bedrövad. Det var inte hennes hund utan hon var ute och gick med den bara. Vi ska nu träffas och prata, säger Jenny Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.