Stina Westman, åklagarkammaren i Umeå. Foto: Kurt Sundin/SVT

Åklagaren: ”Allting pekar på att det är han som gjort det”

Publicerad

Åklagaren är övertygad om att hon samlat in tillräckligt med bevis för att kunna styrka att den misstänkte 30-åringen gjort sig skyldig till mord.

Under tisdagen höll åklagaren sin sakframställan i rättegången om mordet i ett studentrum på Ålidhem i Umeå där en 27-årig man dödades med kniv.

Åklagaren har stor tilltro till sin bevisning där hon menar att 30-åringen är ensam gärningsman till det brutala dådet.

– Jag har så pass mycket bevismaterial, menar jag, som gör att jag kan styrka brott, säger kammaråklagare Stina Westman till SVT Nyheter.

– Det handlar bland annat om att det finns en kniv med den mordmisstänktes DNA på och på samma kniv finns även DNA från den som blivit mördad, säger Westman.

”Det är han som gjort det”

Åklagarens teori är att mordet är ett resultat av ett misslyckat narkotikaköp. Och enligt åklagaren råder det inga tvivel om att det är rätt person som står inför rätta för mordet, trots försvarsadvokaten Thomas Nymans utspel om en alternativ gärningsman.

– Bevisningen i kombination med vittnesuppgifter gör att allting pekar på att det är han (30-åringen, reds anm.) som har gjort det, anser Westman.

Enligt bevis som presenterades i rättssalen i form av filmklipp ska den mordmisstänkte ha varit synbart narkotikapåverkad under mordnatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet