Foto: Länsstyrelsen Västerbotten

Hundarna har fått tillfälliga hem – kan bli aktuellt med försäljning

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga 80 hundar som omhändertogs av polisen förra veckan har nu fått nya tillfälliga hem.

– De sista hundarna är på väg från kenneln just nu men ikväll kommer alla att vara på placerade, säger Kenneth Carnabeck, kommissarie och gruppchef, polisen i Västerbotten.

Sedan beslutet om omhändertagande fattades har polisen anlitat djurskötare för att ta hand om hundarna. Samtidigt som de sökt platser på hundpensionat i och utanför länet.

– Det är första gången, så vitt jag vet, som vi fått ta hand om så många hundar samtidigt. Klart att det inneburit en hel del arbete, säger Kenneth Carnaback.

”Stort intresse för hundarna”

Just nu inväntar polisen länsstyrelsens beslut om vad som ska hända med hundarna på sikt. Men om det blir aktuellt med försäljning kommer polisen ansvara för den.

Polisen har fått ta emot flera samtal från privatpersoner som erbjudit sig att ta emot en hund.

– Just nu har vi runt 20 intresserade och blir det försäljning kommer vi gå ut med mer information om hur man ska göra om man vill köpa en hund.

SVT Nyheter har sökt ägaren till kenneln utan att lyckats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter