Jackie Arklöv Foto: SVT/arkivbild

Arklöv isolerad i fängelse – utpekad som tjallare

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömde mördaren Jackie Arklöv, 43, ska ha isolerats för sin egen säkerhet på anstalten Storboda. Detta efter andra intagna pekat ut honom som ”golbög” – en dödssynd i fängelset.

Det är Metro som rapporterar om uppgifterna. Enligt interna dokument ska anstaltsledningen valt att isolera Arklöv efter att hans medfångar hotat honom för att vara en ”golbög” – alltså någon som tros skvallra för polisen eller anstaltspersonalen om andra intagna.

Metro har kontaktat Kriminalvården, som avböjt att kommentera uppgifterna.

– Vi kommenterar aldrig enskilda klienter på grund av kriminalvårdssekretess, säger pressekreteraren Ulf Mossberg i ett uttalande.

Tiden i Storboda har inneburit motgång efter motgång för Malexandermördaren, uppvuxen i Storuman. I december avslog Örebro tingsrätt hans ansökan att få sitt straff tidsbestämt, något Göta hovrätt slog fast så sent som i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.