På onsdagen besöker artisten Pidde P fem skolor i Umeå för att sätta barnen i rörelse. Pidde P är ambassadör för Riksidrottsförbundets ”Rörelsesatsning i skolan” och har under hösten varit på skolor runt om i landet för att engagera skolbarnen rörelsemässigt. Foto: SVT/Västerbottens idrottsförbund

Artist sätter Umeås skolelever i rörelse

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen besöker artisten Pidde P fem skolor i Umeå för att sätta barnen i rörelse. Pidde P är ambassadör för Riksidrottsförbundets ”Rörelsesatsning i skolan” och har under hösten varit på skolor runt om i landet för att engagera skolbarnen rörelsemässigt.

Projektledaren Robert Lindberg vill se mer rörelse i skolan även i fortsättningen.

– Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns mående, för resultaten i skolan och för folkhälsan. Samtidigt visar forskningen att barn och unga rör sig för lite och är stillasittande en för stor del av dagen, säger Robert Lindberg på Västerbottens idrottsförbund.

Få når rekommenderad nivå av rörelse

Endast 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna når upp till den rekommenderade nivån av daglig rörelse, enligt Riksidrottsförbundet, som därför har fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan.

– Mitt uppdrag är att ge pedagoger i skolan ett verktyg så att vi faktiskt kan göra rörelsen så pass roligt att barn vill och väljer att röra på sig,berättar Robert Lindberg.

Hör projektledaren i klippet om hur man ska behålla rörelseintresset hos barnen framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.