Polisen har spärrat av platsen. Foto: SVT.

Fyra åtalas efter knivdådet på Morö Backe

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas fyra personer misstänkta för inblandning i knivdådet på Morö Backe. En 25-årig man misstänks för mord i första hand och dråp i andra hand. Tre personer misstänks för försök till rån.

Det var den 9 oktober som knivdådet skedde på Morö Backe i Skellefteå. En narkotikaaffär spårade ur och en 20-årig man dog efter upprepade knivhugg. Nu åtalas en 25-årig norsk medborgare för att ha dödat honom.

Läs också: Boende väcktes av bråket

Dramat på Morö Backe

20-åringens tre kamrater, två kvinnor och en man, åtalas bland annat för försök till rån. Upprinnelsen är en narkotikaaffär där avsikten från grupperingen som påstod sig ha narkotika var att med våld ta pengarna från den 25-årige norske medborgaren och dennes kamrat, enligt ett pressmeddelande från polisen.

– Någon narkotika fanns i själva verket inte, säger kammaråklagare Andreas Nyberg i ett pressmeddelande.

Läs mer om händelsen: Nougatbluffen kostade honom livet

Utdelade upprepade knivhugg

När pengarna inte överlämnades försökte kontanterna tas med våld. I samband med att 25-åringen blev angripen utdelade han upprepade knivhugg som ledde till 20-åringens död. Kniven hade han tagit med till platsen.

– 25-åringen har medgett de faktiska omständigheterna. Nödvärnsinvändningen får prövas av rätten, säger kammaråklagare Andreas Nyberg.

Förhandlingen börjar på onsdag den 7 december 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dramat på Morö Backe

Mer i ämnet