Foto: Erik-Göran Lindberg

Avliden person hittad efter branden i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

En villa i byn Storbäck, i Dorotea kommun, brann förra onsdagen ned. Räddningstjänsten gick då ut med uppgiften att en person befarats ha brunnit inne. Under tisdagen bekräftar polisen uppgiften då en person hittats avliden.

Det var i onsdags förra veckan som räddningstjänsten larmades till en villa i byn Storbäck i Dorotea. När man kom fram till villan var den eldhärjad och Räddningstjänsten kunde inte gå in i huset med rökdykare. Räddningstjänst misstänkte att det var någon kvar i byggnaden men kunde inget göra.

– Vi har gjort allt vi kunnat. Vi testade olika metoder för att kunna göra ett sök där inne men det gick inte, berättade Ingemar Samuelsson, räddningchef i beredskap under räddningsarbetet.

Och idag tisdag kan polisen bekräfta att en kropp har påträffats. På sin hemsida skriver man följande:

”Polisens tekniker har genomfört en teknisk undersökning vid brandplatsen. En kropp har påträffats på brandplatsen. Kroppen är omhändertagen och förd till Rättsmedicinalverket.

Anhöriga är underrättade.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.