Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag har sett fram emot det här i många år” – följ med badmästaren på en rundtur i simhallen och hör om renoveringen. Foto: Marilén Karlsson/SVT

Simhallen i Bjurholm renoveras: ”Det känns helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Simhallen i Bjurholm är sliten och reningssystemet daterat. Fram till mars nästa år ska simhallen renoveras och totalkostnaden beräknas till 12,8 miljoner, pengar som kommunen blivit tvungen att låna.

– Vi har haft simhallen i 47 år och de säger att man måste renovera efter 40 år, så det har gått över tiden, säger Bengt Sundling (M), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Enligt honom har kommunen haft planer på att renovera badhuset i flera år. Att renovera är dock en stor kostnad för en liten kommun, men att stänga ner simhallen har inte varit något alternativ.

Simundervisningen avklarad

Under tiden som renoveringen pågår kommer det inte att bedrivas någon simundervisning, men kommunen menar att man gjort förebyggande insatser för att kunna säkerhetsställa simundersvisningen.

– Vi har förberett på så sätt att klass sex fick göra simprov tidigare. De är klara. Vi ligger inte så illa till. Treorna och fyrorna hinner vara med på tåget, säger Bengt Sundling.

Ett normalår har simhallen 10 000 badande gäster per år och trots att badmästare Emma Rehnman Astergren tycker att det tagit för lång tid innan renoveringen kommit igång tycker hon att det är roligt att kommunen satsar och hon planerar att ”göra någonting större” när det är dags att öppna upp badhuset igen.

Följ med på en rundtur i den pågående renoveringen i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer