Skellefteås skolchef Anders Bergström utesluter inte att skolor måste stängas framöver. Foto: SVT

Begränsade skoldagar väntar grundskoleelever i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli begränsningar av vilka tider som elever får vistas på Skellefteå kommuns grundskolor och fritids- och förskoleverksamhet. Det kan också bli aktuellt att stänga skolor på grund av rådande smittspridning.

Enligt skolchefen Anders Bergström handlar det om att ta till de åtgärder som krävs nu.

– När det smäller till på så många platser måste vi begränsa verksamheten så mycket vi bara kan, kommenterar skolchefen.

Coronaviruset i Västerbotten

Han berättar att de ser en stor ökad frånvaro i till exempel stadsdelarna Moröbacke och Sörböle. I veckan har också högstadiet i Ursviken infört begränsad skoldag.

– Det kan handla om att börja senare och gå hem tidigare, säger Anders Bergström.

Problem att få tag på vikarier

Ett problem nu är enligt honom att det är svårt att få tag i vikarier överhuvudtaget. Och de vikarier som finns kan inte åka runt mellan olika verksamheter i kommunen.

– Vi försöker alltså hitta ett sätt att så att säga placera vikarier på ett ställe.

Skolchefen konstaterar att allt nu går ut på att försöka växla ner så mycket som möjligt men ändå hålla basverksamheten igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet