Foto: SVT

Skellefteå inför distansundervisning på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Från och med på måndag 23 mars övergår Skellefteå kommun till distansundervisning på gymnasiet och vuxenutbildningen. Nu förbereder sig lärare och elever på Anderstorpgymnasiet i Skellefteå för plugg hemma.

Flera andra skolor och kommuner i länet har valt att börja med distansundervisning från och med i morgon onsdag 18 mars, men inte Skellefteå kommun.

– Eftersom vi inte har någon känd smittspridning i Skellefteå kommun har vi beslutat att inte stänga några skolor i morgon. Resten av veckan kommer vi att arbeta med planering för distans- och fjärrundervisning för gymnasieskolor och vuxenutbildning som inleds på måndag, säger Anders Bergström, chef för förvaltningen för utbildning och arbetsmarknad i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Västerbotten

Thomas Åkerlund är samhällskunskapslärare på Anderstorpgymnasiet och tror att det kommer att fungera trots att eleverna inte är på skolan.

– Vi har redan idag läroplattformer som gör att om jag någon dag är frånvarande så kan jag bedriva undervisning.

Frågetecken

Hur blir det med praktikveckan? Hur gör man med estetiska uppgifter? På Anderstorpgymnasiet finns en del frågetecken att reda ut.

– Det är en del saker jag inte kan göra hemma idag vilket gör det svårt, konstaterar eleven Lisa Enmark.

Samtidigt tycker samtliga elever som SVT Nyheter Västerbotten träffat idag att skolan bör stängas med tanke på smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet