Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tyckte alla att det är bra att få en second opinion” – politikerna berättar om beslutet att Thoren arena nu ska värderas av en extern part Foto: Per-Anders Fredriksson/SVT

Beslut: Köpet av Thoren arena i Umeå återremitteras – extern värdering ska göras

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott i Umeå att köpet av Thoren arena från Thorengruppen ska återremitteras. Anledningen är att politikerna vill att en extern värdering ska göras.

Thoren arenas vd och ägare Raja Thorén har tidigare låtit göra en värdering av arenan. Den har kommunen sekretessbelagt. Men SVT har fått ta del av ett maskerat dokument där summan syns. Arenan ser där ut att värderas till 250 miljoner kronor.

Oppositionspolitiker har tidigare krävt att kommunen ska göra en egen extern värdering.

Thoren arena

Under kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott under tisdagen var nu samtliga partier var eniga i att återremittera ärendet, för att komplettera underlaget med en extern värdering.

– Vi är glada över att vi kunde få en samsyn i det nödvändiga och rimliga i att få en extern värdering innan Umeå kommun köper Thoren arena. Det är en stor affär för kommunen, och vi måste utreda saken ordentligt, säger Bore Sköld (V), gruppledare för Vänsterpartiet Umeå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finansieringen av Thoren Arena är en av de saker som väckt kritik mot projektet Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Thoren arena

Mer i ämnet