Foto: SVT

Bostaden: ”Känner med de drabbade hyresgästerna”

Uppdaterad
Publicerad

Det är det kommunala bostadsbolaget Bostaden som äger den fastighet som brinner på Tomtebo i Umeå. Bolaget har sin ledningsgrupp på brandplatsen och har kontaktat alla lägenhetsinnehavare som kommer informeras mer vid ett möte klockan 18 i kväll.

Totalt rör det sig om 15 lägenheter som drabbas av branden och Bostaden har lyckats få kontakt med alla. Bolaget har även sin ledningsgrupp på plats och för dialog med räddningstjänst och försäkringsbolag.

– Vi har en uppsamlingsplats på skolan, vi har kontakt med alla hyresgäster, försäkringsbolag och andra, säger Mikael Lundgren, förvaltningschef på Bostaden.

Stor brand på Tomtebo i Umeå

Krisgrupp på plats

Bostaden har kallat de drabbade till ett informationsmöte klockan 18 ikväll på den intilliggande skolan Tomtebogård. Där kommer Posom-gruppen, försäkringsbolag och representanter från Bostaden att medverka.

– På kort sikt handlare det om att alla ska få tak över huvudet  för natten, på längre sikt är det att hitta evakueringslägenheter och kontakt med försäkringsbolag, säger Lundgren.

Hur går tankarna nu?

– Det är ju tråkigt och man känner med de drabbade. Vi är glada att inte ingen kommit till skada, det är det viktigaste, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor brand på Tomtebo i Umeå

Mer i ämnet