Brand på avfallsanläggningen Degermyran i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner på avfallsanläggningen Degermyran i Skellefteå. Branden är under kontroll, men kommer att fortsätta brinna i flera dygn framöver.

Larmet om branden kom 05.33. Avfallsanläggningen var i full brand när räddningstjänsten kom på platsen.

– Det är ett eldinferno här på Degermyran som räddningstjänsten bekämpar, det är ingen Skelleftebo som kommer att missa rökpelaren från, säger SVT:s reporter Simon Engstrand, på plats vi branden.

Stor brand på avfallsanläggning i Skellefteå

Enligt SOS så är det en yta på drygt 750 kvadratmeter som brinner. Vid 11.30 meddelade Räddningstjänsten att de fått kontroll på branden. På plats finns en egen tankbil och en man lånat in från flyget. Dessutom finns en gödselspridare som hjälper till med släckningsarbetet.

– Det kommer brinna i flera dygn. Vi kommer att ha åtta man på plats hela natten, meddelade Åke Dahlqvist, räddningsledare, på fredagskvällen.

Många larm till SOS

Många personer har kontaktat SOS med anledning av branden.

– Vi har fått rätt många samtal, det är i samband med att folk har vaknat och då sett röken från branden som de har larmat, säger en av SOS Alarms operatörer till SVT.

Rökpelaren syns över hela Skellefteå, här fotograferad av en läsare. Foto: Privat

Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Kommunen meddelar att återvinningscentralen håller stängt fram till måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stor brand på avfallsanläggning i Skellefteå

Mer i ämnet