Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bygdeåskjutningen: Peder satt 20 meter från skytten

Uppdaterad
Publicerad

Det var igår eftermiddags som en man avlossade skott mot en bil där en pappa med sin son satt. Peder Öberg var bara 20 meter från händelsen och hörde skotten.

– Efteråt inser man att det här var en farlig situation, säger Peder Öberg.

Både pappan och sonen klarade sig oskadda, trots att skotten träffade fordonet. Varför mannen sköt mot bilen är oklart. Han vårdas på sjukhus sedan polisen skjutit honom i ena benet i samband med gripandet.

Dagen efter skjutningen i Bygdeå har polisen gjort teknisk undersökning av platsen. Även förhör har hållits. Samtidigt har kyrkan i Bygdeå haft öppet för stödsamtal med de som velat prata om den ovanliga händelsen. 

Skottlossning i Bygdeå

Polisskott utreds

Polisens avdelning för särskilda händelser utreder nu också att polisen sköt mot mannen när han skulle gripas. Utredningen ska visa om den graden av våld var befogad.  

Ingrid Hammarberg, präst i Bygdeå församling, fanns idag tillgänglig för samtal med dem som ville prata om vad som hänt.  

– Ofta är det så att vi tänker att det kan hända på andra ställen. När det då blir så nära kan man uppleva det som ganska skrämmande. 

Peder Öberg var en av dem som besökte kyrkan. Han satt på sin altan bara ett 20-tal meter från platsen där skotten avlossades.

Hör hans berättelse i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Bygdeå

Mer i ämnet