Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi bedömer i nuläget att det är en isolerad händelse” – hör polischef Fredrik Jeppsson om skjutningen i Bygdeå i klippet. Foto: SVT

Man skjuten av polisen i Bygdeå efter skott mot bil

Uppdaterad
Publicerad

En person sköts av polis efter att personen ska ha avlossat ett vapen mot en bil med flera passagerare.

Det var under eftermiddagen i måndags som polisen larmades till Bygdeå efter att en person ska ha skjutit två skott mot en bil med flera passagerare. När polisen kontrollerade personen uppstod en hotfull situation och polisen sköt personen i benet.

Personen fördes med ambulans till sjukhus och blev inlagd på intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus med allvarliga skador.

Skottlossning i Bygdeå

I nuläget finns det inga uppgifter om att någon i bilen ska ha skadats. Ingen av de inblandade personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi bedömer i nuläget att det är en isolerad händelse, säger polischef Fredrik Jeppsson om skjutningen.

När det gäller polisens användande av tjänstevapnet kommer det att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar enligt rutin. Ingen polis har skadats i samband med händelsen.

En förundersökning gällande mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan är inledd, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Bygdeå

Mer i ämnet