En skiss på hur anläggningen kan komma att se ut. Namnet är inte beslutat. Foto: Pressbild.

Byggnadsnämnden ger klartecken för omtvistad idrottsanläggning på Nolia

Uppdaterad
Publicerad

Den planerade idrottsanläggningen på Noliaområdet i Umeå är ett steg närmare att förverkligas. Detta efter att byggnadsnämnden i kommunen godkänt detaljplanen för bygget.

Planförslaget innebär att en ny innebandyhall, en fotbollshall och en sammanlänkade byggnad ska byggas på området. Planerad byggstart är vid årsskiftet och ansvarig för bygget blir Thorengruppen.

– Det är positivt att vi kan rymma flera användningsområden på den här platsen, även om vi vill se en tydlig koppling till idrottsrelaterad verksamhet, säger Mikael Berglund, byggnadsnämndens ordförande. i ett pressmeddelande.

Bygget av idrottshallar på Nolia

V yrkade avslag

Det var inget enigt beslut i nämnden. Vänsterpartiet, som tidigare riktat kritik mot planerna, yrkade avslag och reserverade sig mot beslutet efter att det gått igenom med röstsiffrorna 9-2.

Nu går frågan vidare till kommunfullmäktige där slutgiltigt beslut ska tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Mer i ämnet