Oppositionsrådet i Vännäs Ulf Eriksson (C) . Foto: SVT

C i Vännäs: ”Det här var ingen bra lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Att Moderaterna gjort upp med den nuvarande majoriteten i Vännäs kommer inte som någon överraskning för oppositionsrådet Ulf Eriksson (C), men han tycker att det är en olycklig lösning.

De styrande partierna i Vännäs, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, backade alla i valet. Men de kommer att behålla makten kommande mandatperiod sedan man nått en uppgörelse med Moderaterna. Olyckligt, tycker oppositionsrådet Ulf Eriksson (C), som inte tror att den nya koalitionen kommer att förändra arbetet med att få ordning på Vännäs ekonomi.

– Det här var ingen bra lösning, det kommer inte förändra så mycket i Vännäs, utan det kommer fortsätta som det gjort den här mandatperioden, säger han.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

”För magstarka för S”

Centerpartiet, som är näst största parti i Vännäs, har också fört förhandlingar med Socialdemokraterna, där man bland annat krävt en ren C+S-lösning.

– Vi hade ju ställt ett antal förutsättningar för samarbete, som kanske var för magstarka för Socialdemokraterna, säger Ulf Eriksson.

Nu kommer Centerpartiet att inleda förhandlingar med Liberalerna och Kristdemokraterna om hur de ska bedriva opposition de kommande fyra åren, men Ulf Eriksson förutsätter att hans parti kommer att ha fortsatt inflytande i Vännäs.

– Jag förutsätter att det näst största partiet får behålla platserna som vice ordförande i nämnderna och oppositionsrådsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet