Johan Söderling (S), kommunalråd i Vännäs som framöver ska styras av fyra partier: S, V, MP och M. Foto: SVT

Vännäs: Klart vilka partier som bildar samarbete för en stark majoritet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet bildar samarbete för en stark majoritet i Vännäs.

Kommunalrådet i Vännäs skriver i ett pressmeddelande att utifrån valresultatet har samtal förts i syfte att nå en tydlig majoritet för ett starkt ledarskap i Vännäs.

”Kommer säkert att gå bra”

Alla fyra partier har visat ett intresse att ta ansvar och samtalen partierna emellan har varit konstruktiva.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

I och med det nya samarbetet är alla inblandade parter inställda på att hjälpas åt med utmaningen att skapa en stabil ekonomisk grund för att kunna fortsätta utveckla Vännäs.

– Nu går vi vidare med att fördela platser i styrelser och nämnder, så allt är inte klart, men alla ingående partier visar stort förtroende för varandra så det kommer säkert att gå bra, säger Johan Söderling som representerat Socialdemokraterna under samtalen.

Inställda på samarbete

S, V, M och MP har olika hjärtefrågor och de kommer att finnas kvar, men alla är inställda på att samarbeta och kompromissa med varandra de fyra kommande åren, skriver Söderling i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet