Foto: SVT

Christina kämpar mot tystnadskulturen – stängs av från jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Christina Lindkvist har under tisdagen fått besked att hon blir avstängd från sin arbetsplats på Skellefteå kommun. För snart ett år sedan startade hon den uppmärksammade Facebookgruppen ”Håll käften och lyd” om arbetsmiljön på kommunen.

Fackförbundet kommunal och arbetsgivaren Skellefteå kommun förhandlar nu om hennes framtid berättar hon strax efter ett möte med kommunen.

– De säger att det beror på mitt mående. Jag är under behandling sedan ett år eftersom jag utsattes för kränkande behandling. Man kan verkligen undra om de inte ska ta hand om mig under pågående rehabilitering, säger hon.

#tystnaden

Förhandlingar pågår

Kommunens personalchef bekräftar att Christina Lindkvist fått besked om att hon är avstängd men inte avskedad. Förhandlingar om hennes framtid pågår nu mellan arbetsgivaren och fackförbundet Kommunal.

– Jag vill inte gå in på några detaljer i det enskilda fallet, men vi har en bra dialog med Christina, säger personalchef Joakim Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#tystnaden

Mer i ämnet