Foto: TT/Genrebild

Guld och pengar stulna vid inbrotten – polisen fortsatt intresserade av tips

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar under söndagen vidare med utredningen av helgens sex bostadsinbrott i Rusksele och Vilhelmina, man har bland annat genomfört brottsplatsundersökningar. 

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid polisen Sofia Möller är det inte helt fastställt vad som stulits vid inbrotten. 

– Vi vet att det stulits guld och pengar, men på några platser är det annat gods också, säger hon.

Inbrottsvåg i Västerbotten

Efterlyser mörk skåpbil

Tidigare i veckan gick polisen ut och efterlyste en mörk skåpbil som setts i samband med en rad bostadsinbrott i Jämtland, Västernorrland och Västerbottens län. Polisen har fått in iakttagelser på bilar som har kontrollerats, men har hittills inte hittad den de söker efter. Detta betyder dock inte att den mörkblå skåpbilen inte funnits där menar Sofia Möller.

Inbrottsliga i Norrbotten

Tidningen NSD har under veckan rapporterat om en internationell inbrottsliga, men i nuläget ser inte polisen något samband mellan inbrotten i Norrbotten och Västerbotten.

– Men vi ser samband mellan inbrotten i länet och man kan ju dra slutsatsen att det är samma liga, men det vet vi inte, säger Sofia Möller.

Efterlyser fler tips

Polisen har fått in några tips efter att de under lördagen gick ut och bad allmänheten om hjälp. Polisen är fortsatt intresserade av att få kontakt med personer som kan ha sett någonting i samband med inbrotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Västerbotten

Mer i ämnet