I helgen upptäcktes sju villainbrott i Nässjö. Polisen utgår ifrån att det finns ett samband mellan inbrotten. (Bilden är arrangerad.) Foto: SVT

Flera inbrott i länet – polisen vill ha tips från allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera anmälningar om inbrott i Rusksele och Vilhelmina under helgen. I Vilhelmina rör det sig om flertalet villor på Slåttervägen. Jourhavande förundersökningsledare Sofia Möller säger att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

Det är i nuläget oklart vad som stulits vid inbrotten, men polisen arbetar med flera brottsplatsundersökningar, håller förhör och samlar information.  I Rusksele har det troligen inträffat natten mot fredag och inbrotten i Vilhelmina har skett under natten till lördagen. Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan inbrotten

– Med tanke på att det är flera inbrott i samma områden och vid ungefär samma tid så visar det på att det är systematiskt och man kan befara att det rör sig om samma gärningspersoner, säger Sofia Möller, jourhavande förundersökningsledare.

Inbrottsvåg i Västerbotten

Vill ha tips från allmänheten

Polisen ber allmänheten höra av sig med tips om man har gjort iakttagelser i samband med inbrotten.

– Det kan vara någonting som man kanske inte tänker är stort, men som sedan visar sig vara viktigt, säger RLC-kommunikatör vid polisen Elisabeth Glaas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Västerbotten

Mer i ämnet