Den morddömde mannen överklagar sin livstidsdom till Högsta domstolen.

Domen i Berghemsmordet överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som dömdes till livstids fängelse och utvisning för mordet på en kvinna på Berghem i Umeå överklagar nu domen till Högsta domstolen.

Det var i september 2017 som den 60-åriga kvinnan hittades brutalt mördad i sitt hem på Berghem i Umeå. I maj i år meddelade Umeå tingsrätt att det var ställt utom rimligt tvivel att det var den då 52-årige mannen som ska ha mördat kvinnan.

Skärpt straff

Mannen dömdes först till 16 års fängelse och utvisning för mord, olaga hot, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och vållande till kroppsskada. Domen överklagades till Hovrätten och på grund av försvårande omständigheter skärptes straffet till livstids fängelse, beslutet om utvisning stod kvar.

Överklagas igen

Nu har domen överklagats än en gång, den här gången är det försvarsadvokat Leif Silbersky som överklagat till Högsta domstolen. I överklagan framgår att den dömde menar att åklagaren inte lyckats bevisa att han gjort sig skyldig till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.