Nicke Grahn (L) och Greger Lindqvist (S) blir båda kommunalråd. Foto: SVT/arkiv

Dorotea får två kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Dorotea får två kommunalråd. Socialdemokraternas Greger Lindqvist och Liberalernas Nicke Grahn kommer att dela på uppdraget.

Sedan tidigare är det klart att allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit överens om att bilda en storkoalition som ska styra kommunen den kommande mandatperioden.

Efter det första fullmäktigemötet blev det också klart att Dorotea får två kommunalråd, något som Folkbladet var först att berätta.

Nicke Grahn (L) får 20 procent av posten och Greger Lindqvist (S) 80 procent. Lindqvist blir också ordförande i allmänna utskottet.

– Jag kommer vara fritidspolitiker. Greger kommer vara närmast heltidspolitiker. Vi kom snabbt överens om det här och ska göra vårt bästa för att det ska bli bra. Men det passar mig bra. Jag är väldigt nöjd, säger Grahn till SVT.

Att få ordning på kommunens ekonomi blir den stora utmaningen för storkoalitionen. Det saknas nämligen 13 miljoner i budgeten.

– Alla blir viktiga i det arbetet. Vi kan inte gå med underskott hur länge som helst. Det är grunden till det här samarbetet över blockgränsen, säger Grahn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten - Efterspelet

Mer i ämnet