Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kommer det en ny kris är det bra att ha kvar det här” Se när Sandra Marklund Kågström visar vad som finns i lagret för skyddsutrustning. Foto: Patrik Samuelsson SVT

Efter coronapandemin – Skellefteå kommun behåller sitt stora sjukvårdslager

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin byggde Skellefteå kommun upp ett nytt stort lager med sjukvårdsprodukter. Nu har kommunen beslutat sig för att behålla lagret – åtminstone några år till.

– Kommer det en ny pandemi eller kris är det en fördel att ha kvar det här så man slipper börja om från början, säger Sandra Marklund Kågström, platschef.

Under pandemin kom en regeringsutredning fram till ett förslag om att kommunerna ska ha krav på sig att lagerhålla sjukvårdsutrustning.

Behålla till 2024

Men något beslut i frågan har inte kommit än. Kommunstyrelsens arbetsutskott i Skellefteå har ändå bestämt sig för att behålla lagret tills 2024 – eller myndigheterna kommer med besked.

– Det är många utredningar kring det här som pågår, där väntar vi besked. Ska varenda kommun bygga upp lager, ska vi göra det tillsammans eller ska någon annan ha ansvaret? Där behövs tydlighet, säger kommunens säkerhetschef Patrik Nilsson.

Se vad som finns i Skellefteå kommuns lager för skyddsutrustning i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet